Tekstiilipäivä sunnuntaina 31.7.2022 klo 11-16

Anni28.7.2022

Tekstiilipäivä Hollolan talomuseoalueella

Sunnuntaina 31.7. klo 11–16 vietetään Tekstiilipäivää Hollolan kotiseutumuseon talomuseoalueella, os. Rälssintie 6, Hollola kk.

Tekstiilipäivässä voi seurata lankojen värjäystä luonnonväreillä [Valokuva Sirpa Kerppilä]
Länsi-Hollolan Marttojen käsityöharrastajat saapuvat esittelemään monipuolisia taitojaan. Työnäytöksissä nähdään mm. luonnonväreillä värjäämistä, neulakintaan, pirtanauhan, ryijysolmun ja käpypitsin tekoa, nypläystä, sukan kutomista, virkkausta ja matonkuteiden leikkaamista. Makrametekniikalla voi askarrella itselleen avaimenperän tai painaa kankaalle oman kassin pikkuhinnalla. Näytteillä on myös vanhoja sekä uudempia ryijyjä, koska Marttojen vuoden käsityöteema on ryijy.

Tekstiilipäivässä on näytteillä vanhempia ja uudempia ryijyjä [Valokuva Sirpa Kerppilä]
Tekstiilipäivässä mukana vierailijana on kirjansitoja, joka tekee kirjojen kannet kone- tai käsinkirjonnalla. Pellavayrittäjä Leena Pesu Linen Stories – yrityksestä tulee esittelemään pellavan käsittelyä aivan alusta alkaen.

Talomuseoalueelle on tapahtuman aikana vapaa pääsy. Esinemuseon näyttely Metsän riistaa & veden viljaa sekä Hollolan kotiseutumuseo ovat avoinna klo 11–18, opastetut museokierrokset ja esinemuseon näyttely 5 €/hlö, alle 12-vuotiaat ilmaiseksi.

Tekstiilipäivän järjestävät yhteistyössä Länsi-Hollolan Martat ja Hollolan Kotiseutuyhdistys ry. Lämpimästi tervetuloa mielenkiintoiseen ja monipuoliseen tapahtumapäivään.

Tutustu tarkemmin järjestäviin tahoihin sekä heidän toimintaansa:
https://www.martat.fi/marttayhdistykset/lansi-hollolan-martat/
https://www.hollolankotiseutuyhdistys.fi/