Hollolan talomuseoalueella kuvattu Suo-elokuva Kino Iiriksessä

Anni Salila6.10.2020Kommentoi

Elokuvateatteri Kino Iiris esittää tulevana viikonloppuna ohjelmistossaan Suo-elokuvaa, joka on osin kuvattu Hentilän talomuseolla. Suo on sotatraumoja ja yhteiskunnallisia teemoja käsittelevä draamaelokuva, joka sijoittuu Suomen sisällissodan jälkeiseen aikaan.
Tunnelmia elokuvan kuvauksista syksyllä 2019. Copy right Erkki Perkiömäki
Tunnelmia elokuvan kuvauksista syksyllä 2019. Copy right Erkki Perkiömäki
Elokuva kertoo opettajasta, joka on kokenut traumaattisia asioita Suomen sisällissodassa 1918. Sodassa olivat vastakkain omistava luokka ja työväki. Opettajan vaimo on paennut Ruotsiin ja poika on kuollut espanjantautiin. Opettaja haluaa asettua sodan jälkeen vanhaan kouluunsa ja rauhoittua. Koulu alkaa ja sinne tuodaan tuntematon poika, punaorpo. Poikaa kiusataan. Opettaja puolustaa poikaa ja heidän välilleen syntyy luottamus. Näyttää siltä, että opettajan paluu arkeen sodan jälkeen onnistuu, mutta sodan traumat palautuvat yllättäen pojan kautta hänen elämäänsä. Opettaja hoitaa orpopojan uuteen kotiin, jättää itse entisen elämänsä koulussa ja lähtee maailmalle. Opettaja on pystynyt hyvittämään sodassa tekemiään asioita pojalle.
Tunnelmia elokuvan kuvauksista syksyllä 2019. Copy right Erkki Perkiömäki
Elokuvan trailerin pääset katsomaan tästä.
Tunnelmia elokuvan kuvauksista syksyllä 2019. Copy right Erkki Perkiömäki
Pääosissa: Mikko Pörhölä, Vinski Kuokkanen, Hannu Salminen, Tapani Kalliomäki ja Raisa Vattulainen.
Ohjaaja/Käsikirjoittaja/Tuottaja: Erkki Perkiömäki
Kuvaaja: Olli Varja
Äänisuunnittelija: Petrus Rapo
Leikkaaja: Samuli Virtalaakso
Musiikit: Mauri Sumén
Lavastaja: Topias Parkkonen
Pukusuunnittelija: Elisa Rajalin
Museovastaava: Kari Rauha
Tuotanto: Copy right, Erkki Perkiömäki 2019-2020

 

SUO -elokuvan esitysajat Kino Iiriksessä perjantaina 9.10. klo 16:00 ja lauantaina 10.10. klo 12:00. Elokuvan kesto 59 min ja ikäraja 12 vuotta. Kino Iiriksen ohjelmiston näet täältä.


Hollolan kotiseutuyhdistyksen vuosikokous 5.9.2020 ja katsaus kuluneeseen toimintavuoteen 2019

Anni Salila8.9.2020Kommentoi

Hollolan kotiseutuyhdistyksen keväältä syksyyn siirtynyt sääntömääräinen vuosikokous pidettiin Hollolan talomuseoaluella 5.9.2020. Vuosikokouksessa hyväksyttiin vuoden 2019 toimintakertomus ja tilinpäätös sekä vuoden 2020 toimintasuunnitelma ja talousarvio. Lisäksi vuosikokouksessa tehtiin henkilömuutoksia yhdistyksen johtokuntaan ja puheenjohtajan viestikapula laitettiin vuosikokouksessa eteenpäin.

Vuosi 2019 oli Hollolan kotiseutuyhdistys ry:n 74. toimintavuosi

Vuosi 2019 oli Hollolan kotiseutuyhdistykselle työntäyteinen. Hollolan talomuseoalue oli avoinna 18.5.-1.9.2019. Esinemuseossa järjestettiin Martta -näyttely yhteistyössä Hollolan marttayhdisten kanssa. Lämmin kiitos Hollolan Martoille yhteistyöstä ja suuresta työpanoksesta näyttelyn eteen. Museon aukiolon ohessa museoalueella järjestettiin puulusikkapäivä, keppihevospäivä, sahtimestaruuskilpailut, käsityöpäivä, sadonkorjuu- ja perinnepäivä ja pidettiin avoimien kylien päivän kylärallipistettä. Lisäksi Hollolan kirkkoympäristössä järjestettiin opastettu kasvikierros, Erkki Arvila ohjasi kotiseuturetken Hollolan kirkon ympäristössä ja talomuseoalueen pihapiirissä järjestettiin kyläkahvit ja tervahautatalkoot yhteistyössä Päijät-Hämeen Kylät ja Hollolan seurakunnan kanssa. Yhdistys julkaisi 33. kotiseutukirjan ja joululauluilta pidettiin tunnelmallisessa Ylä-Köllissä joulukuun puolivälissä. Lisäksi syksyllä talomuseoalueella kuvattiin Erkki Perkiömäen ja työryhmän Suo-elokuvaa, jonka tapahtumat sijoittuvat vuoteen 1918.

Talomuseoalueella on runsas rakennuskanta, joka vaatii jatkuvaa ylläpitoa ja kunnostusta. Erkki Arvila on laatinut kotiseutuyhdistykselle selvityksen museorakennusten tilanteesta ja pidemmän aikavälin suunnitelman tarvittavista korjauksista. Kiireisimpien korjauskohteita oli esinemuseon katto, jonka uusimiseen Hollolan kunta myönsi vuonna 2018 avustuksen. Esinemuseon katto uusittiin vuonna 2019. Mittavan kattoremontin tekeminen ei olisi ollut mahdollista ilman kunnalta saatua avusta sekä suurta talkootyömäärää. Esimerkiksi katon puutavaran yhdistys sai ilmaiseksi Matti Siirolalta. Tämä oli merkittävä talkooapu, sillä puutavaraa tarvittiin paljon. Yhdistys kiittää lämmöllä erityisesti Hollolan kuntaa avustuksesta sekä Erkki Arvilaa ja Matti Siirolaa esinemuseon kattoremontin eteen tehdystä suuresta työmäärästä. Lisätietoja museorakennuksista ja korjaushankkeista löytyy Hollolan kotiseutukirja XXXIII.

Suuri kiitos vuodesta 2019 yhdistyksen johtokunnalle, jäsenille, talkoolaisille sekä yhdistyksen kaikille yhteistyökumppaneille ja yhdistyksen toimintaan osallistuneille.

Yhdistykselle uusi puheenjohtaja ja muutoksia johtokunnassa

Yhdistyksen puheenjohtajana toiminut Juha Räsänen ilmoitti vuosikokouksessa haluavansa luopua puheenjohtajan tehtävästään. Yhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Anni Salila. Hollolan kotiseutuyhdistys kiittää Juhaa ansiokkaasta toiminnastaan yhdistyksen puheenjohtajana.

Yhdistyksen johtokuntaan valittiin tehtävästään luopuvan Kari Kaivolan tilalle Taisto Seuranen ja Anni Salilan tilalle Juha Räsänen. Yhdistyksen sihteerinä jatkaa Kaija Manninen ja rahastonhoitajana Helena Tuominen. Muina johtokunnan jäseninä jatkavat Kaisa Kärkkäinen, Kari Rauha, Päivi Rämö, Päivi Siikaniemi ja Simo Ylä-Uotila. Hollolan kunnan edustajana yhdistyksen johtokunnassa toimii Matti Siirola.

Kokouksen jälkeen kuuden hengen talkoojoukko ahkeroi museoaluella maalaten Ylä-Köllin seiniin uutta punamultamaalikerrosta.


Hollolan sahtimestaruuden voitti Kari Sipilä

Anni Salila15.6.2020Kommentoi

Hollolan sahtimestaruuskilpailut järjestettiin aurinkoisessa säässä Hollolan talomuseoalueella lauantaina 13.6.2020. Kilpailuun osallistui tänä vuonna kuusi sahtia. Vallitsevan koronaepidemian vuoksi kilpailu järjestettiin ilman yleisöä.

Hollolan sahtimestaruuskilpailuihin osallistui tänä vuonna kuusi sahtia.

Kilpailu oli tänä vuonna tasainen, mutta tiukka. Kärkisijoilla kilpailijat saivat samoja kokonaispistemääriä. Sijoittuminen kilpailussa ratkaistiin lopulta tarkastelemalla tuomareilta saatujen parhaiden pistemäärien määrää. Ensimmäinen ja toinen sahti saivat molemmat 41 pistettä, kolmas ja neljäs 36 pistettä. Tuomarit arvioivat sahdit arvosteluasteikolla 4−10, josta 10 pistettä oli paras. Arvioinnissa tuomarit kiinnittivät huomiota muun muassa sahdin makuun, väriin ja hajuun. Eri sahdeille saattoi antaa myös saman pistemäärän. Tuomareina toimivat Ilkka Sipilä, Raija Syrjä, Eila Hämäläinen, Jorma Lahdensuo ja Simo Ylä-Uotila.

Kilpailun tuomariviisikko vasemmalta alkaen Raija Syrjä, Eila Hämäläinen, Ilkka Sipilä, Simo Ylä-Uotila ja Jorma Lahdensuo.

Jaetulle neljännelle sijalle sijoittuivat tänä vuonna Jarmo Niemi, Juha Reini ja Vesa Kotinurmi. Kolmanneksi kilpailussa sijoittui viime vuoden voittaja Arto Niemelä. Toiseksi sijoittui Tomi Nieminen, jonka sahtia tuomarit kuvailivat kauniin väriseksi ja helposti juotavaksi, sahdissa oli hyvä kataja ja se oli loppuun käynyttä. Hollolan sahtimestaruuden voitti kokenut sahdinvalmistaja Kari Sipilä. Voittosahtia kuvailtiin kauniin väriseksi, tuoksuiseksi ja makuiseksi. Lisäksi sahdissa oli hyvä tasapaino. Karille Hollolan sahtimestaruus on järjestyksessään neljäs. SM-kilpailuissa Kari on sijoittunut kahdesti upeasti neljänneksi ja vuonna 2011 hän voitti sahdinvalmistuksen suomenmestaruuden.

Hollolan sahtimestaruuskilpailujen kärkikaksikko Tomi Nieminen ja Kari Sipilä

Perinteisesti Hollolan sahtimestaruuskilpailujen voittaja on edustanut Hollolaa sahdinvalmistuksen suomenmestaruuskilpailuissa. Vallitsevan koronaepidemiatilanteen vuoksi tämän vuotiset SM-kilpailut Jämijärvellä on kuitenkin jouduttu perumaan.

Hollolan sahtimestaruuskilpailujen järjestelyistä vastasi Hollolan kotiseutuyhdistys ry. Suuri kiitos Hollolan sahtimestaruuskilpailuun osallistuneille sahdin tekijöille sekä tuomareille.


Koronaepidemian vaikutus Hollolan talomuseoalueen toimintaan kesällä 2020

Anni Salila9.5.2020Kommentoi

Vallitsevan koronaepidemian vuoksi Hollolan kotiseutuyhdistys ry:n johtokunta on päättänyt siirtää Hollolan talomuseoalueen avaamista tulevana kesänä sekä peruuttaa osan kesän tapahtumista.

Alkuperäisen ohjelman mukaan Hollolan talomuseoalueen sekä esinemuseon piti olla avoinna tulevan kesänä 13.6.-23.8.2020. Koronatilanteen vuoksi Hollolan kotiseutuyhdistyksen johtokunta on päättänyt perua talomuseoalueen talkoot 16.5.2020 sekä pitää talomuseoalueen suljettuna ainakin kesäkuun 2020 loppuun asti. Heinäkuun ja elokuun aukioloajoista tiedotamme erikseen. Lisäksi suunnitellut Puulusikkapäivä 6.6.2020 sekä Luonnonkukanpäivän kasviopastuskierros 14.6.2020 on peruttu. Hollolan sahtimestaruuskilpailut järjestetään poikkeusjärjestelyin alkuperäisen aikataulun mukaan Hollolan talomuseoalueella 13.6.2020 klo 10.

Toivomme, että voimme avata talomuseoalueen ovet taas pian yleisölle. Talomuseoalueen ollessa suljettuna, museolla voi vierailla virtuaalisesti. Virtuaalikierrokselle sinut vie Hollolain Reppu.


Hollolan sahtimestaruuskilpailut 13.6.2020

Anni Salila9.5.2020Kommentoi

Hollolan sahtimestaruuskilpailut pidetään lauantaina 13.6.2020 klo 10:00 Hollolan talomuseoalueella, Rälssintie 6, Hollola kk.

Näytteet, viisi litraa valmiiksi käynyttä sahtia on tuotava Hollolan talomuseolle klo 9:30 mennessä.

Vallitsevien poikkeusolosuhteiden vuoksi kilpailu järjestetään tänä vuonna ilman yleisöä. Tulokset ilmoitetaan kilpailun jälkeen puhelimitse kilpailijoille sekä julkaistaan Hollolan kotiseutuyhdistyksen nettisivuilla ja Hollolan kotiseutuyhdistyksen facebook -sivuilla.

Hollolan sahtimestaruuskilpailujen voittaja lähtee edustamaan Hollolaa Sahdinvalmistuksen SM-kilpailuhin Jämijärvelle lauantaina 8.8.2020. Ajankohtainen tieto SM-kilpailuista sekä muuta mielenkiintoista sahdinvalmistuksesta Sahtiverkon sivuilta https://www.sahti.org/.

Hollolan sahtimestaruuskilpailujen kilpasahdit vuonna 2017

Lisätiedot Hollolan sahtimestaruuskilpailuista Hollolan kotiseutuyhdistys ry, Anni Salila, 044 584 0032


Hollolan kotiseutuyhdistyksen vuoden 2020 toimintaa ja tapahtumia

Anni Salila18.2.2020Kommentoi

TAPAHTUMAKALENTERI 2020

HUHTIKUU
 • ke 15.4. Kotiseutuyhdistyksen vuosikokous, Hollolan Vanha Kunnantupa, klo 18 PERUTTU, uusi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin
TOUKOKUU
 • la 16.5. Kevättalkoot museoalueella, Hollolan talomuseoalue, klo 9 PERUTTU
 • to 21.5.  Keppihevospäivä, Hollolan talomuseoalue, järj. Hollolan kirkonseudun maatalousnaiset PERUTTU
KESÄKUU
 • la 6.6. Puulusikkapäivä, Hollolan talomuseoalue, klo 10−16, järj. Kari Rauha ja Riku Pasanen PERUTTU
 • la 13.6. Hollolan sahtimestaruuskilpailut, Hollolan talomuseoalue, klo 10
 • su 14.6. Luonnonkukanpäivän kasviopastuskierros, Hollolan kirkon kirkkoympäristö ja talomuseoalue, klo 17 PERUTTU
HEINÄKUU
 • ke 1.7. Hollolan talomuseoalue avautuu kesäksi
 • Museoalue avoinna 1.7.−23.8.2020, ma-ti suljettu, ke-su klo 12-18
ELOKUU
 • la 22.8. Sadonkorjuu- ja perinnepäivä, Hollolan talomuseoalue, klo 10−15
SYYSKUU
 • la 5.9. Syystalkoot museoalueella, Hollolan talomuseoalue, klo 9
MARRASKUU
 • pe 27.11. Kotiseutukirjan julkistamistilaisuus, Hollolan Vanha Kunnantupa, klo 15
JOULUKUU
 • ke 9.12. Joululauluilta, Hollolan talomuseoalue, Ylä-Kölli, klo 18:30

Muutokset tapahtumiin ja niiden ajankohtiin mahdollisia. Lisätietoja tapahtumista Hollolan kotiseutuyhdistyksen kotisivuilla https://www.hollolankotiseutuyhdistys.fi/
ja facebookissa https://www.facebook.com/hollolankotiseutuyhdistys/


Uusi Hollolan kotiseutukirja XXXIII on julkaistu

Anni Salila10.12.2019Kommentoi

Järjestyksessään 33. Hollolan kotiseutukirja julkaistiin perjantaina 29.11.2019 järjestetyssä julkistamistilaisuudessa. Hollolan Vanhalla Kunnantuvalla pidetystä julkistamistilaisuudessa oli paikalla ennätyksellinen määrä osanottajia ja kirjaa myytiin hyvin jo heti julkaisupäivänä. Uudessa kirjassa on 16 kirjoitusta ja sivuja kirjassa on 199. Kirjan on toimittanut tuttuun tapaan Heikki Mantere. Suuri kiitos kirjan kirjoittajille ja kirjan tekoon osallistuneille!

Uutta kirjaa voi ostaa Hollolan Vanhalta Kunnatuvalta sekä Hollolan kunnanviraston palvelupiste Piipahluksesta niiden aukioloaikoina. Tämän lisäksi Hollolan kotiseutuyhdistys myy joulukuun ajan uusinta kirjaa Hollolan Prisman aulassa. Kirjan hinta on 15 €/kpl. Kirja on loistava hankinta vaikka joululahjaksi sukulaiselle, ystävälle tai itselle. Antoisia lukuhetkiä kirjan parissa.

Hollolan kotiseutukirja XXXIII “Ei se oh häläs ollu, joka ei toista auta.”

HOLLOLAN KOTISEUTUKIRJA XXXIII

Sisältö:
Aino Tuloisela: Kaksi sotasankaria
Päivi Rämö: Sentraalin Sandrana 1978-2018
Paavo Valonen: Makarinvaaralta maailmalle
Vesa Kaivola: Mannilan Napu – Koskelainen hävittäjälentäjä
Lea Metsä: Korpikylän vaikuttajia
Juha Mattila: Pyhäniemessä liehui 1912-19 Hollannin lippu
Anja Hiidenheimo: Kun Melkkalan Jussi seurahuoneen rakensi
Heikki Mantere: Sata vuotta marttatoimintaa Hollolassa
Erkki Arvila: Hollolan kotiseutuyhdistys museorakennusten omistajana
Kari Kaivola: Koski-seura 60-vuotta
Juha Mattila: Opettaja Iida Heinonen
Leo Unelius: Kronikka Uskilan kansakoululaisten kerhosta
Pauli Helen: Kosken myllyjä ja mylläreitä
Meeri Virtanen: Meerin juhlamuistelua Tervalassa
Juha Mattila: Hollolan ensimmäiset autot
Korjaus Hollolan kotiseutukirjan XXXII kirjoitukseen Sanoittaja Saukin Hollolan sukujuuret


Arto Niemelä Hollolan sahtimestari 2019

Anni Salila16.7.2019Kommentoi

Hollolan pitäjän sahtimestariksi vuonna 2019 on valittu Arto Niemelä.

Hollolan sahtimestaruuskilpailut pidettiin Hollolan talomuseoalueella lauantaina 15.6.2019 klo 10. Kilpailuun osallistui tänä vuonna 7 kilpasahtia. Kilpailu pidettiin aikaisempiin vuosiin poiketen ulkona. Aurinkoiselle talomuseon piha-alueelle olikin kilpailua saapunut seuraamaan runsaslukuinen joukko yleisöä.

Kilpailu oli tasaväkinen, mutta kärjen osalta tiukka. Neljännen sijan jakoivat Kari Sipilä, Petri Vaipuro, Tomi Nieminen ja Jarmo Niemi. Kolmanneksi sijoittui Paavo Salon ja Tauno Peltosen yhdessä valmistama sahti. Toiseksi sijoittui Juha Reini. Voiton kilpailussa vei Arto Niemelä, jolle voitto on ensimmäinen. Viime vuonna Niemelä osallitui kilpailuun ensimmäistä kertaa sijoittuen upeasti toiseksi. Voittosahtia kuvailtiin makeahkoksi, terveeksi, hyvä makuiseksi sekä tuoksuiseksi ja siinä oli vahva kataja. Arto Niemelä lähtee edustamaan Hollolaa sahdinvalmistuksen SM-kilpailuihin Hartolaan 3.8.2019

Vasemmalta oikealle Juha Reini, Arto Niemelä, Tauno Peltonen ja Paavo Salo

Tuomareina kilpailussa toimivat Ilkka Sipilä, Raija Syrjä, Esko Nisula, Kari Ruotsalainen ja Simo Ylä-Uotila. Tulosten julkistamisen jälkeen runsaslukuinen
yleisö pääsi kilpailijoiden luvalla maistelemaan kilpailusahteja.

Kilpailun tuomareina toimivat Raija Syrjä, Kari Ruotsalainen, Esko Nisula, Simo Ylä-Uotila ja Ilkka Sipilä.

Lämmin kiitos kaikille kilpailuun osallistuneille, tuomareille sekä runsaalle yleisölle. Kilpailujen järjestelyistä vastasi Hollolan Kotiseutuyhdistys ry. Hollolan Kotiseutuyhdistys toivottaa Artolle menestystä SM-kilpailuihin.


Hollolan sahtimestaruus 2018 ratkaistu

Anni Salila3.7.2018Kommentoi

Hollolan sahtimestaruuskilpailut 2018 pidettiin Hollolan talomuseoalueella lauantaina 9. päivä kesäkuuta. Tänä vuonna kilpailuun otti osaa viisi sahtia.  Tuomaristoon kuuluivat Raija Syrjä, Esko Nisula, Kari Ruotsalainen, Ilkka Sipilä ja Simo Ylä-Uotila. Ylituomarina sahtikilpailussa toimi perinteisesti Rauno Lampinen. Kilpailun järjestelyistä vastasi Hollolan kotiseutuyhdistys.

Kilpailusahdit 2018 (Kuva Anni Salila)

Voittajaksi tuomaristo valitsi eniten Hollona pitäjän sahtimestaruuksia voittaneen Juha Reinin sahdin.  Sahtia kuvailtiin sopivan makeaksi ja väriltään parhaimmaksi. Reini on voittanut Hollolan pitäjän sahtimestaruuden aikaisemmin vuosina 1997, 1998, 2000  ja 2001. Toiseksi tuli kisan ensikertalainen Arto Niemelä. Kolmannen sijan samoilla pisteillä jakoivat Tomi Nieminen ja Jarmo Niemi.

Vasemmalta oikealle jaettu kolmas sija Jarmo Niemi ja Tomi Nieminen, toinen sija Arto Niemelä ja voittaja Juha Reini (Kuva Anni Salila)

Tulosten julkistamista odotellessa yleisö pääsi maistelemaan kilpailusahteja. Talomuseoalueella oli aamupäivän myös yhdistyksen kahvipuffet, josta yleisö sai ostaa kahvia ja pullaa. Kilpailijoille ja tuomareille yhdistys tarjosi pullakahvit.

Lämmin kiitos kaikille Hollolan sahtimestaruuskilpailuun osallistuneille, tuomareille sekä runsaalle yleisölle.


Paikallishistoriaa pakattiin Hollolassa digireppuun

Anni Salila11.4.2017Kommentoi

Hollolain Reppu elävöittää vanhaa aikaa tämän ajan kielellä – nollilla ja ykkösillä. Osoitteessa https://tarinasoitin.fi/hollolainreppu voi nyt seurata neulakintaan tai hevosenkengän valmistusta, selvittää missä nuoret liikkuivat ennen ostareita, poiketa virtuaalisti Hollolan talomuseolla tai ottaa haltuun luokin ja pyykkikartun tuntomerkit.

Hollolan Kotiseutuyhdistys ry on tuottanut mobiilissa, tabletilla ja tietokoneella avautuvan sukelluksen paikallishistoriaan ja perinteisiin. Lyhyet tekstit, kuvat, videot ja äänet toimivat täkyinä, jotka saattelevat virtuaalista kävijää tosivierailulle kirkonseudulle.

Näkymä osoitteesta https://tarinasoitin.fi/hollolainreppu

Hollolain Reppu sisältöineen rakentuu Kotiseutuyhdistyksen ylläpitämän talomuseon ympärille, ja sieltä esiin nousee erityisesti Hentilän talo asukkaineen. Hentilä siirrettiin Hollolan talomuseon ensimmäiseksi rakennukseksi vuonna 1969, vaikka alun perin sen piti matkata Seurasaaren ulkoilmamuseoon Helsinkiin.

Repussa faktat välittyvät todellisten henkilöiden ja tarinoiden kuljettamina, viihtyä ja oppia voi Hentilän muorin, pienen Maijan, Johan Kustaan, Kilianin ja tuntemattoman piian matkassa. Sisällöllisiä yhteyksiä luodaan menneestä nykyisyyteen: ennenkin oli pätkätöitä, super foodia ja klikkiotsikoita – tosin eri nimillä.

Aikaisempaa kokemusta historiasta ei tarvita, mutta asiantuntijakin tehnee Repusta löytöjä. Sellaisia voivat olla esimerkiksi pellavan matka kasvista langaksi tai hollolankielinen kuvaus pestuumarkkinoilta.

Teknisenä alustana https://tarinasoitin.fi/hollolainreppu käyttää Suomen Museoliiton Seinätön museo -ohjelmistoa. Samaisen julkaisujärjestelmän avulla sisältöjä jakavat muun muassa Lahden taidemuseo, Gallen-Kallelan Museo ja saamelaismuseo Siida. Hollolain Reppu –kokonaisuudesta vastaavat Hollolan Kotiseutuyhdistys ry:n projektiryhmä johtajanaan Kirsti-Liisa Virta sekä suunnittelija-käsikirjoittaja Annika Suvivuo ja videokuvaaja-leikkaaja Matias Hämäläinen.

Tulevan kesäkauden Hollolan talomuseolla avaa 3.6.2017 Puulusikkapäivä, joka järjestetään nyt toisen kerran.

Hollolan kotiseutumuseossa vierailee vuosittain noin 1000 vierasta.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Yhteyshlö Kirsti-Liisa Virta, puh. 044 281 9031 sekä Hollolan Kotiseutuyhdistyksen puheenjohtaja Erkki Arvila, puh. 0400 357 525

https://tarinasoitin.fi/hollolainreppu

https://www.hollolankotiseutuyhdistys.fi