Tartu haasteeseen ja kirjoita tulevaan Hollolan kotiseutukirjaan

Anni26.4.2023

Hollolan Kotiseutuyhdistys ry on julkaisemassa jälleen uuden kotiseutukirjan marraskuussa 2023. Kirja on järjestyksessään jo 37. Hollolan kotiseutukirja. Yhdistys etsii parhaillaan tulevaan kirjaan kirjoittajia ja kirjoituksia. Onko sinulla aihe kirjoitukseen tai jo pöytälaatikossa oma tai peritty kirjoitus? Aiheena voi olla Hollolaan tai Hämeenkoskeen liittyvä tarina, paikalliset ihmiset, esineet, perinteet tai mielenkiintoiset paikat tai tapahtumat. Hyvä kuva ja siihen liittyvä lyhytkin kirjoitus on tervetullut.

Kotiseutuyhdistys ottaa ilolla vastaan eri pituisia kirjoituksia ja tarvittaessa auttaa kirjoituksien kanssa. Tekstin ei tarvitse olla loppuun asti hiottu, vaan kirjatoimikunta voi tarvittaessa muokata kirjoituksen lopulliseen muotoonsa. Lähetämme muokatun tekstin tietysti vielä kirjoittajalle hyväksyttäväksi. Kirjoituksiin liitettävien kuvien olisi hyvä olla mielellään alkuperäisiä tai alkuperäisistä skannattuja ja laadultaan hyviä. Kirjassa käytettävien kuvien määrä tarkentuu kuvien laadun ja taiton edetessä. Alkuperäiset kuvat palautamme takaisin.

Toivomme kesän alkuun mennessä yhteydenottoja ja tietoa siitä, jos aiot kirjoittaa. Osaamme siten arvioida kirjaan tulevien kirjoitusten määrää. Kirjoitukset tulisi olla valmiina elokuun 2023 loppuun mennessä. Kirjoitukset voi lähettää sähköpostiosoitteeseen: yhdistys(at)hollolankotiseutuyhdistys.fi. Syyskuun alussa alamme valmistella kirjaa taittoa ja painoa varten.

Kotiseutukirjan toimittamista varten Hollolan Kotiseutuyhdistys on nimennyt erillisen kirjatoimikunnan. Kotiseutukirjan toimituskuntaan kuuluvat Hollolan Kotiseutuyhdistyksen puheenjohtaja Anni Salila, sihteeri Kaija Manninen, kirjan taittaja Jyrki Vattulainen sekä kirjaan lukuisina vuosina kirjoittaneet Juha Mattila ja Pauli Helén. Olemme käytettävissäsi, jos haluat keskustella kirjoituksesi aiheesta tai muusta siihen liittyvästä.

Hollolan kotiseutukirjan julkaiseminen vuosittain on tärkeää kotiseututyötä sekä paikallishistorian vaalimista ja tallentamista seuraaville sukupolville. Kirjalla on myös taloudellista merkitystä Hollolan Kotiseutuyhdistyksen tärkeässä työssä kotiseudun kulttuurin ja historiallisten rakennusten säilyttämisen puolesta.

Toivottavasti tartut esittämäämme kirjoitushaasteeseen!


Yhteydenotot ja lisätiedot

Juha Mattila
puh: 040 520 8240 (mielellään iltaisin)
juhatee.mattila(at)gmail.com