Tartu haasteeseen ja kirjoita tulevaan Hollolan kotiseutukirjaan!

Anni20.4.2022

Etsimme kirjoittajia ja kirjoituksia Hollolan 36. kotiseutukirjaan. Hollolan Kotiseutuyhdistys ry julkaisee kirjan marraskuussa 2022. Onko sinulla mielessäsi aihe kirjoitukseen tai jo pöytälaatikossa oma tai peritty kirjoitus? Aiheena voi olla Hollolaan tai Hämeenkoskeen liittyvä historia tai nykyisyys, paikalliset ihmiset, esineet, perinteet tai mielenkiintoiset paikat ja tapahtumat. Hyvä kuva ja siihen liittyvä lyhytkin kirjoitus on tervetullut.

Otamme ilolla vastaan eri pituisia kirjoituksia ja tarvittaessa autamme kirjoituksien kanssa. Kirjoitukset olisi hyvä olla valmiina elokuun 2022 loppuun mennessä ja ne voi lähettää sähköpostiosoitteeseen: yhdistys(at)hollolankotiseutuyhdistys.fi. Syyskuussa alamme valmistella kirjaa taittoa ja painoa varten. Kirjoituksiin voi liittää mukaan myös kuvia elävöittämään tekstiä. Kuva kertoo usein enemmän kuin tuhat sanaa. Kirjoituksiin liitettävien kuvien olisi hyvä olla mielellään alkuperäisiä tai alkuperäisistä skannattuja ja laadultaan hyviä. Kirjassa käytettävien kuvien määrä tarkentuu kuvien laadun ja taiton edetessä. Alkuperäiset kuvat palautamme takaisin.

Olemme käytettävissäsi, jos haluat keskustella kirjoituksesi aiheesta tai muusta siihen liittyvästä. Ota rohkeasti yhteyttä: yhdistys(at)hollolankotiseutuyhdistys.fi tai Juha Mattila puh. 040 520 8240. Puhelimitse tavoittaa parhaiten ilta-aikaan tai voit jättää soittopyynnön niin otamme sinuun yhteyttä.

Hollolan kotiseutukirjaa on julkaistu tähän mennessä jo 35 numeroa. (Hollolan kotiseutuyhdistys ry)

Hollolan kotiseutukirja on ilmestynyt jo 35 kertaa. Kotiseutukirjan toimituskuntaan kuuluvat Hollolan Kotiseutuyhdistyksen puheenjohtaja Anni Salila, sihteeri Kaija Manninen, kirjan taittaja Jyrki Vattulainen sekä kirjaan aiemmin lukuisina vuosina kirjoittaneet Juha Mattila ja Pauli Helén.

Hollolan kotiseutukirjan julkaiseminen vuosittain on tärkeää kotiseututyötä sekä paikallishistorian vaalimista ja tallentamista seuraaville sukupolville. Kirjalla on myös taloudellista merkitystä Hollolan Kotiseutuyhdistyksen tärkeässä työssä kotiseudun kulttuurin ja historiallisten rakennusten säilyttämisen puolesta. Kotiseutukirjaa myydään useita satoja kappaleita vuodessa ja se välittää jälkipolville arvokasta tietoa kotiseutumme asioista.

Lisätiedot:
Juha Mattila, puh. 040 520 8240.
yhdistys(at)hollolankotiseutuyhdistys.fi