Puukäsityöpäivä & Puulusikkapäivä lauantaina 6.7.2024 klo 11-15

Anni20.6.2024

Hollolan kotiseutumuseon talomuseoalueella (os. Rälssintie 6) vietetään lauantaina 6.7.2024 Puukäsityöpäivää. Päivän aikana erilaisten kädentaitojen kuten puu- ja metallitöiden ammattilaiset ja harrastajat kertovat käsitöiden tekemisestä, pitävät pieniä työnäytöksiä ja mahdollisesti myyvät itse valmistamiaan tuotteita. Lisäksi talomuseoalueella on linnunpönttö- ja hyönteishotellityöpaja koko perheelle.

Edellisenä käsityöpäivänä talomuseoalueella oli Kotiseutuyhdistyksen käsityöpiste, jossa oli mahdollista askarrella kaarnalaiva. [Hollolan Kotiseutuyhdistys ry]
Puukäsityöpäivän yhteydessä järjestettävässä Puulusikkapäivässä on mukana kymmenkunta harrastajaa ja veistäjää esittelemässä puulusikan ja -kauhan veistämistä. Olet sitten aloitteleva harrastaja, piinkova ammattilainen tai veistämisestä kiinnostunut ummikko, tule mukaan! Omat veistovermeet kannattaa toki ottaa mukaan, jos sellaiset jo löytyvät kaapin perältä. Kaikki ovat ikään ja taitotasoon katsomatta tarvetulleita. Puulusikkapäivässä myös yleisöllä on mahdollisuus päästä kokeilemaan veistämistä. Välineitä ja veistomateriaalia varataan kaikille halukkaille. Huom! Nuoremmat lapset vain aikuisten seurassa. Veistämisen kokeilu omalla vastuulla.

Tapahtumiin on vapaa pääsy. Tapahtumat ovat osa 29.6.-7.7.2024 järjestettävää Päheet museot – museoviikkoa. Neljättä kertaa järjestettävän museoviikon teemana on tänä vuonna eläimet. Lisätietoja museoviikosta ja viikon tapahtumista löytyy https://www.lahdenmuseot.fi/paheetmuseot/

Hollolan kotiseutumuseo on tapahtumapäivänä avoinna klo 11-18. Museoon normaali pääsymaksu 5 €/hlö ja alle 12 vuotiaat ilmaiseksi. Pääsymaksu sisältää opastuksen. Vain käteismaksu! Esinemuseossa kesän 2024 vaihtuva näyttely Nautintoaineiden historiaa.


Lisätiedot
Anni Salila, p. 044 584 0032