Luonto- ja kulttuuriperintöpäivä talomuseoalueella lauantaina 29.7.2023 klo 11-15

Anni29.7.2023

Hollolan kotiseutumuseolla järjestetään Luonto- ja kulttuuriperintöpäivää lauantaina 29.7.2023 klo 11-15. Museota elävöittävä Luonto- ja kulttuuriperintöpäivä nostaa esiin kaunista luontoa ja sen monimuotoisuutta sekä meitä ympäröivää upeaa kulttuuriperintöämme.

Tunnetko jo yleisimmät luonnon kukat? Lajituntemusta voi testata lauantaina museolla. [Hollolan Kotiseutuyhdistys ry]
Päivän aikana talomuseoalueelta on mahdollisuus lähteä Geopark-aiheiselle kierrokselle, tutustua Hollolan seurakunnan tervahautaprojektiin ja tervan valmistukseen sekä testata luonnonkukkien tuntemusta. Lisäksi talomuseoalueella Hollolan Kotiseutuyhdistyksen kirja- ja korumyynti sekä tavattavissa uuden tekeillä olevan kotiseutukirjan kirjatoimikunnan jäseniä. Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Hollolan seurakunnan ja Luonnollisesti Osuuskunnan kanssa.

Luonto- ja kulttuuriperintöpäivänä Hollolan seurakunnan tervahaudalla paikalla Hollolan seurakunnan tervanpolttovastaava Kari Rauha, joka kertoo kiinnostuneille tervan valmistuksesta sekä Hollolan seurakunnan tervahautaprojektista. Hollolan seurakunnan tervahauta sytytetään lauantaina 12.8. klo 15. Tervahaudan sytyttää syyskuun 1. päivänä eläkkeelle jäävä Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen tervanpolttovastaava Kari Rauhan opastuksella.

Opastetut Geopark-aiheiset kierrokset Kapatuosialle lähtevät talomuseoalueelta klo 11:30 ja 13:30. Kierroksen kesto on noin tunti. Oppaana Luonnollisesti Osuuskunnan koulutettu Geopark-opas Erkka. Kierroksen hinta on 10 €/hlö, alle 12 vuotiaat ilmaiseksi. Kierroksen maksutapoina käteinen tai mobilepay. Kapatuosia ja Kapatuosian luontopolku ovat osa Salpausselkä Geopark-kohdetta. Lisätietoja Kapatuosian luontopolusta löytyy Hollolan kunnan sivuilta https://www.hollola.fi/kapatuosian-luontopolku.

Hollolan kotiseutumuseo on tapahtumapäivänä avoinna klo 11-18. Museoon on normaali pääsymaksu 5 €/hlö ja alle 12 vuotiaat ilmaiseksi. Pääsymaksu sisältää opastuksen. Esinemuseossa kesän 2023 vaihtuva näyttely Pirttielämää. Museon pääsymaksu sekä kirja- ja korumyynnissä vain käteismaksu.