Hollolan kotiseutumuseo avautuu kesäksi lauantaina 10.6.2023

Anni8.6.2023

Hollolan kotiseutumuseo avautuu jälleen kesäksi 2023 lauantaina 10.6. klo 12. Kotiseutumuseo on avoinna tulevana kesänä 10.6.-6.8. ke-su klo 12-18. Juhannusviikonlopun 23.-25.6. museo on suljettu.

Talomuseoalue ilta-auringossa [Valokuva Iida Aarikka]

Pirttielämää

Esinemuseon kesän 2023 vaihtuva näyttely Pirttielämää vie kävijät maaseudun arkisiin, pirtteihin sijoittuvien töiden pariin. Hollolan Kotiseutuyhdistyksen näyttely esittelee erilaisia pirteissä tehtyjä askareita ja puhdetöitä esinein, kuvin ja tekstein.

Hollolan kotiseutumuseolla tapahtuu koko kesän

Hollolan kotiseutumuseolla riittää tapahtumaa koko kesän ajaksi. Hollolan sahtimestaruuskilpailut järjestetään Hollolan talomuseoalueella lauantaina 17.6. klo 11. Sunnuntaina 18.6. klo 17-18:30 on Luonnonkukkien päivän kasviopastuskierros Hollolan kirkkoympäristössä. Kierroksen oppaina toimivat Helena Raikas (FM) ja Antti Hovi (FM). Kierroksen kesto on noin 1,5 h.

Hollolan kotiseutumuseo on mukana kolmatta kertaa järjestettävässä Päheet museot – museoviikko Päijät-Hämeessä tapahtumassa 1.-9.7.2023. Museoviikon teemana on tänä vuonna arvokas arki. Lisätietoja museoviikosta löytyy https://www.lahdenmuseot.fi/paheetmuseot/. Osana museoviikkoa Hollolan talomuseoalueella vietetään lauantaina 8.7. Käsityöpäivää klo 11-15. Käsityöpäivässä erilaisten kädentaitojen kuten puu- ja metallitöiden ammattilaiset ja harrastajat kertovat käsitöiden tekemisestä, pitävät pieniä työnäytöksiä ja mahdollisesti myyvät itse valmistamiaan tuotteita. Lisäksi talomuseoalueella askartelupiste koko perheelle.  Teemapäivänä museo on avoinna klo 11-18.

Heinäkuun viimeisenä viikonloppuna lauantaina 29.7. klo 11-15 Hollolan talomuseoalueella järjestetään Luonto- ja kulttuuriperintöpäivä. Päivän tavoitteena on elävöittää museoaluetta, nostaa esiin kaunista luontoa ja sen monimuotoisuutta sekä meitä ympäröivää upeaa kulttuuriperintöämme. Päivän aikana talomuseoalueella on monenlaista ohjelmaa kuten tietoiskuja ja työpajoja.

Kotiseutumuseon kesäkausi päättyy elokuun puolivälissä. Perinteistä Sadonkorjuu- ja perinnepäivää vietetään Hollolan kotiseutumuseolla 19.8. klo 10-15. Tällöin museo on poikkeuksellisesti avoinna klo 10-18.

Hollolan kotiseutumuseolta voi ostaa Hollolan kotiseutukirjoja, Hollolan historia I-IV ja Hämeenkosken historia 1945-2015 -teoksia sekä Hollola rannerengasta ja Hollola solkea.

Hollolan kotiseutumuseon aittoja [Valokuva Hollolan Kotiseutuyhdistyksen ry]
Tervetuloa Hollolan kotiseutumuseolle.