Hollolan 38. kotiseutukirja ilmestyy jälleen syksyllä 2024, kirjoituksia kaivataan

Anni29.4.2024

Hollolan Kotiseutuyhdistys ry on julkaisemassa jälleen uuden 38. Hollolan kotiseutukirjan marraskuussa 2024. Tulevaan kirjaan kaivataan lisää Hollolaa ja Hämeenkoskea sivuavia kirjoituksia.

Ensimmäinen työmme on kerätä artikkeleita uuteen kotiseutukirjaan. Toivomme kesän alkuun mennessä yhteydenottoja ja tietoa siitä, jos aiot kirjoittaa. Osaamme siten arvioida kirjaan tulevien kirjoitusten määrää. Kirjoitukset tulisi olla valmiina elokuun loppuun mennessä. Syyskuun alussa alamme valmistella kirjaa taittoa ja painoa varten.

Otamme ilolla vastaan eri pituisia kirjoituksia ja tarvittaessa autamme kirjoituksien kanssa. Tekstin ei tarvitse olla loppuun asti hiottu, vaan kirjatoimikunta voi tarvittaessa muokata kirjoituksen lopulliseen muotoonsa. Lähetämme muokatun tekstin tietysti vielä kirjoittajalle hyväksyttäväksi. Hyvä kuva ja siihen liittyvä lyhytkin kirjoitus on tervetullut. Kirjoituksiin liitettävien kuvien olisi hyvä olla mielellään alkuperäisiä tai alkuperäisistä skannattuja ja laadultaan hyviä. Kirjassa käytettävien kuvien määrä tarkentuu kuvien laadun ja taiton edetessä. Alkuperäiset kuvat palautamme takaisin.

Olemme käytettävissäsi, jos haluat keskustella kirjoituksesi aiheesta tai muusta siihen liittyvästä. Kotiseutukirjan toimituskuntaan kuuluvat kirjaan lukuisina vuosina kirjoittanut Pauli Helén, kirjan taittaja Jyrki Vattulainen sekä Hollolan Kotiseutuyhdistyksen puheenjohtaja Anni Salila, sihteeri Kaija Manninen sekä hallituksen jäsenet Matti Siirola ja Kaisa Kärkkäinen. Hollolan ja Hämeenkosken asiat, historia ja nykyisyys, ihmiset ja persoonat kiinnostavat lukijoita niin Hollolassa kuin Hämeenkoskella, siitä todistaa kotiseutukirjan useampaan sataan kappaleeseen vuosittain kohoava myyntimäärä.

Hollolan kotiseutukirjan julkaiseminen vuosittain on tärkeää kotiseututyötä sekä paikallishistorian vaalimista ja tallentamista seuraaville sukupolville. Kirjalla on myös taloudellista merkitystä Hollolan Kotiseutuyhdistyksen tärkeässä työssä kotiseudun kulttuurin ja historiallisten rakennusten säilyttämisen puolesta.

Kirjoitukset ja mahdolliset kuvat voi lähettää sähköpostiosoitteeseen: yhdistys(at)hollolankotiseutuyhdistys.fi.

Toivottavasti tartut esittämäämme kirjoitushaasteeseen!


Yhteyshenkilö
Pauli Helén
040 747 4334
phelen(at)kolumbus.fi