Joululauluilta 13.12.2017

Anni Salila11.12.2017Kommentoi

Hollolan Kotiseutuyhdistyksen perinteinen joululauluilta pidetään Hollolan Vanhalla Kunnantuvalla keskiviikkona 13.12.2017 klo 18.

Tervetuloa tunnelmalliseen ympäristöön virittäytymään joulun tunnelmaan tuttujen sävelmien myötä!

Tarjolla glögiä ja joulutorttuja.

Hollolan kotiseutukirja XXXI julkistamistilaisuus 1.12.2017

Anni Salila30.11.2017Kommentoi

Hollolan 31. kotiseutukirjan julkistamistilaisuus pidetään perjantaina 1.12.2017 klo 14 Hollolan Vanhalla Kunnantuvalla, Rantatie 918.

Tilaisuus on kaikille avoin. Kirjan julkistamisen jälkeen tilaisuudessa on mahdollisuus ostaa uutta Hollolan kotiseutukirjaa.

Lämpimästi tervetuloa!

Luonnonkukanpäivän kasviopastuskierros Hollolan hautausmaalla sunnuntaina 18.6. klo 17

Anni Salila15.6.2017Kommentoi

Luonnonkukkatapahtuma on perinteinen kasviopastuskierros Hollolan hautausmaan ympäristössä. Vetäjinä Helena Raikas ja Antti Hovi. Kierroksen kesto noin tunti. Kierroksen jälkeen kokoontuminen talomuseoalueen Ylä-Kölliin, jossa tarjolla Hollolan kotiseutuyhdistyksen tarjoamaa mehua ja mahdollisuus käydä keskustelua kierroksesta ja sen annista.

Kierroksen aloitus Esinemuseon edestä, tervetuloa.

Hollolan sahtimestaruuskilpailut lauantaina 17.6. klo 10

Anni Salila15.6.2017Kommentoi

Hollolan kotiseutuyhdistyksen järjestämät perinteiset Hollolan sahtimestaruuskilpailut Hollolan talomuseolla lauantaina 17.6.2017. Kilpailu on avoimena kaikille Hollolan kunnan sahdintekijöille. Voittaja lähtee edustamaan Hollolaa Sahdinteon SM-kilpailuihin Janakkalaan.

Sahtinäytteitä otamme vastaa klo 9:30 alkaen. Sahtia toimitettava vähintään 5 litraa. Kilpailun jälkeen yleisöllä on mahdollisuus maistella kilpailusahteja.

Lämpimästi tervetuloa!

Vuoden 2016 Hollolan sahtikilpailun kilpasahdit.

Paikallishistoriaa pakattiin Hollolassa digireppuun

Anni Salila11.4.2017Kommentoi

Hollolain Reppu elävöittää vanhaa aikaa tämän ajan kielellä – nollilla ja ykkösillä. Osoitteessa https://tarinasoitin.fi/hollolainreppu voi nyt seurata neulakintaan tai hevosenkengän valmistusta, selvittää missä nuoret liikkuivat ennen ostareita, poiketa virtuaalisti Hollolan talomuseolla tai ottaa haltuun luokin ja pyykkikartun tuntomerkit.

Hollolan Kotiseutuyhdistys ry on tuottanut mobiilissa, tabletilla ja tietokoneella avautuvan sukelluksen paikallishistoriaan ja perinteisiin. Lyhyet tekstit, kuvat, videot ja äänet toimivat täkyinä, jotka saattelevat virtuaalista kävijää tosivierailulle kirkonseudulle.

Näkymä osoitteesta https://tarinasoitin.fi/hollolainreppu

Hollolain Reppu sisältöineen rakentuu Kotiseutuyhdistyksen ylläpitämän talomuseon ympärille, ja sieltä esiin nousee erityisesti Hentilän talo asukkaineen. Hentilä siirrettiin Hollolan talomuseon ensimmäiseksi rakennukseksi vuonna 1969, vaikka alun perin sen piti matkata Seurasaaren ulkoilmamuseoon Helsinkiin.

Repussa faktat välittyvät todellisten henkilöiden ja tarinoiden kuljettamina, viihtyä ja oppia voi Hentilän muorin, pienen Maijan, Johan Kustaan, Kilianin ja tuntemattoman piian matkassa. Sisällöllisiä yhteyksiä luodaan menneestä nykyisyyteen: ennenkin oli pätkätöitä, super foodia ja klikkiotsikoita – tosin eri nimillä.

Aikaisempaa kokemusta historiasta ei tarvita, mutta asiantuntijakin tehnee Repusta löytöjä. Sellaisia voivat olla esimerkiksi pellavan matka kasvista langaksi tai hollolankielinen kuvaus pestuumarkkinoilta.

Teknisenä alustana https://tarinasoitin.fi/hollolainreppu käyttää Suomen Museoliiton Seinätön museo -ohjelmistoa. Samaisen julkaisujärjestelmän avulla sisältöjä jakavat muun muassa Lahden taidemuseo, Gallen-Kallelan Museo ja saamelaismuseo Siida. Hollolain Reppu –kokonaisuudesta vastaavat Hollolan Kotiseutuyhdistys ry:n projektiryhmä johtajanaan Kirsti-Liisa Virta sekä suunnittelija-käsikirjoittaja Annika Suvivuo ja videokuvaaja-leikkaaja Matias Hämäläinen.

Tulevan kesäkauden Hollolan talomuseolla avaa 3.6.2017 Puulusikkapäivä, joka järjestetään nyt toisen kerran.

Hollolan kotiseutumuseossa vierailee vuosittain noin 1000 vierasta.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Yhteyshlö Kirsti-Liisa Virta, puh. 044 281 9031 sekä Hollolan Kotiseutuyhdistyksen puheenjohtaja Erkki Arvila, puh. 0400 357 525

Sadonkorjuu- ja perinnepäivä 2.9.2017

Anni Salila11.4.2017Kommentoi

Perinteinen sadonkorjuu- ja perinnepäivä järjestetään taas Hollolan talomuseoalueella lauantaina 2.9.2017. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä paikallisten yhdistysten kanssa.

Tapahtumassa on viime vuosina ollut erilaisia perinnetöiden taitajia kuten tervanpolttoa, lampaan keritsemistä ja sahdin keittoa. Nähtävänä on ollut vanhoja traktoreita, mopoja, erilaisia koneita ja härveleitä sekä eläimiä kuten lampaita ja kanoja. Myynnissä on ollut paikallisten tuottajien satokauden tuotteita. Buffetin lisäksi alueella on ollut markkinamyyjiä sekä monenlaista oheisohjelmaa koko perheelle.

Tänä vuonna ohjelmassa on ainakin päreiden- ja pärekaton tekonäytökset sekä riukuaidan tekoa. Tapahtumaan kaivataan lisää niin perinnetöiden taitajia kuin muutakin oheisohjelmaa. Yhteydenotot ja tiedustelu Kotiseutuyhdistyksen puheenjohtaja Erkki Arvila, erkki.arvila@phnet.fi tai puh. 0400 357 525.

Tervetuloa mukaan järjestämään koko perheen mukavaa tapahtumaa. Nähdään museoalueella syyskuun alussa. Tarkempaa tietoa tapahtumasta lähempänä.

Hollolan Vanhan Kunnantuvan uusi yrittäjä aloitti 1.4.2017

Anni Salila2.4.2017Kommentoi

Hollolan Vanhalla Kunnantuvalla on aloittanut 1.4.2017 alkaen uusi yrittäjä, HMK Kitchen Ky, isäntänä Hannes Kuusisto.

Tarjolla on keittolounasta kera salaattipöydän, kahvilatuotteita ja tietysti erinomaisen maukasta kahvia. Erilaiset juhlat ja muut yksityistilaisuudet sopimuksen mukaan.

Hollolan Vanha Kunnantupa on avoinna 3.4.2017 alkaen

• Arkisin klo 9-15
  • Viikonloppuisin klo 10-15
  • Keittolounas klo 11-15